Sastojci:

  • 2 pileća bataka
  • 2 stabljike celera
  • 3 grančice majčine dušice
  • 8 zrna bibera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1,5 l vode
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • 5 krompira
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g pečuraka
  • sol, biber, po ukusu
  • šaka mirođije

Pogledajte kako da je napravite:

Recept za domaću čorbu od pilećih bataka i pečuraka:

Za ovu čorbu u lonac ubacite pileće batake sa celerom, majčinom dušicom i biberom, mlevenom paprikom i hladnom vodom. Kuvajte dok ne bude gotovo, skidajući penu.

Odvojeno pržite luk i šargarepu, pa u istom tiganju možete da ispržite i pečurke. Procedite čorbu i ostavite piletinu sa strane.

Pečurke i krompir kuvajte u bujonu dok ne budu skoro gotovi pa dodajte prženi luk i šargarepu. Kada je sve skuvano ubacite kiselu pavlaku i na kraju mirođiju. Zasolite i pobiberite po ukusu i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i teleću čorbu sa krompirima.

Pročitajte kako se pravi čorba od tikvica i leblebija

BONUS VIDEO

Kako se pravi čorba od vrganja? Kurir televizija

StvarUkusa