Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 320 g šampinjona, naseckanih na četvrtine
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike svežeg ruzmarina
  • 4 crvena luka, narezana na četvrtine
  • 4 čena belog luka, tanko narezana
  • 320 g tikvica
  • 600 ml povrtnog bujona
  • 800 g leblebija iz konzerve, oceđenih
  • 1 kašika dimljene paprike
  • 4 kašike paradajz pirea

Recept za čorbu od tikvica, pečuraka i leblebija:

Za ovu čorbu, u velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, dimljenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta. Možda ćete želeti da napravite i gustu čorbu sa šargarepom i rezancima.

Pročitajte kako da napravite i boraniju sa mesom

BONUS VIDEO

Instagram/corbatariflerii Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

StvarUkusa