Na ovim vrućinama ova obrok salata će vam zaista prijati.

Sastojci:

600 ml vode

so

250g pirinča

100g suvih brusnica

1 konzerva leblebija (240g oceđenih)

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike limunovog soka

1 čen belog luka

1 kašika naseckanog peršuna

glavica crvenog luka

Priprema: 

U provrelu vodu dodajte so i opran i oceđen pirinač, pa kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Dodajte brusnice i oceđenu leblebiju. Maslinovo ulje, limunov sok i beli luk dobro izmešajte i time začinite pirinač. Dodajte izmrvljeni feta sir, promešajte i pospite peršunom.

Salatu poslužite toplu ili dobro rashlađenu sa sitno nasekanim lukom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs