Na ovim vrućinama ova obrok salata će vam zaista prijati.
Sastojci:
600 ml vode
so
250g pirinča
100g suvih brusnica
1 konzerva leblebija (240g oceđenih)
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
1 čen belog luka
1 kašika naseckanog peršuna
glavica crvenog luka
Priprema:
U provrelu vodu dodajte so i opran i oceđen pirinač, pa kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Dodajte brusnice i oceđenu leblebiju. Maslinovo ulje, limunov sok i beli luk dobro izmešajte i time začinite pirinač. Dodajte izmrvljeni feta sir, promešajte i pospite peršunom.
Salatu poslužite toplu ili dobro rashlađenu sa sitno nasekanim lukom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus