Na ovim vrućinama ova obrok salata će vam zaista prijati.
Sastojci:
600 ml vode
so
250g pirinča
100g suvih brusnica
1 konzerva leblebija (240g oceđenih)
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
1 čen belog luka
1 kašika naseckanog peršuna
glavica crvenog luka
Priprema:
U provrelu vodu dodajte so i opran i oceđen pirinač, pa kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Dodajte brusnice i oceđenu leblebiju. Maslinovo ulje, limunov sok i beli luk dobro izmešajte i time začinite pirinač. Dodajte izmrvljeni feta sir, promešajte i pospite peršunom.
Salatu poslužite toplu ili dobro rashlađenu sa sitno nasekanim lukom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija