Sastojci:
- 65 ml vode
- 30 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica mlevenog belog luka
- 60 g kus-kusa
- 130 g leblebija iz konzerve, ispranih i oceđenih
- 30 g seckanog sušenog paradajza
- 30 g narezanih mladog luka, maslina ili vlašca
- 2 kašike izmrvljenog feta sira
- 1 kašika belog vinskog sirćeta
- 1 ½ kašičica limunovog soka
- 1 kašičica sušenog origana
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
Recept za jednostavnu letnju salata sa kuskusom:
Kako biste napravili ovu salatu prvo sipajte vodu i pileći bujon u u lonac; umešajte beli luk i ostavite da provri. Ubacite kus-kus, poklopite šerpu i sklonite sa vatre. Ostavite kus-kus da odstoji dok se voda ne upije, oko 5 minuta. Pustite da se prohladi.
Pomešajte kus-kus, leblebije, seckani paradajz, masline i feta sir u velikoj činiji za serviranje.
Napravite preliv tako što ćete da pomešate belo vinsko sirće, limunov sok, origano i crni biber u maloj činiji dok se dobro ne sjedine. Prelijte preko mešavine kus-kusa i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od hrskavog pirinča i povrća.
Pročitajte kako se pravi i salata od pečenih krompira sa kiselim krastavčićima i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem