Sastojci:

  • 65 ml vode
  • 30 ml pilećeg bujona
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 60 g kus-kusa
  • 130 g leblebija iz konzerve, ispranih i oceđenih
  • 30 g seckanog sušenog paradajza
  • 30 g narezanih mladog luka, maslina ili vlašca
  • 2 kašike izmrvljenog feta sira
  • 1 kašika belog vinskog sirćeta
  • 1 ½ kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • ½ kašičice mlevenog crnog bibera

Recept za jednostavnu letnju salata sa kuskusom:

Kako biste napravili ovu salatu prvo sipajte vodu i pileći bujon u u lonac; umešajte beli luk i ostavite da provri. Ubacite kus-kus, poklopite šerpu i sklonite sa vatre. Ostavite kus-kus da odstoji dok se voda ne upije, oko 5 minuta. Pustite da se prohladi.

Pomešajte kus-kus, leblebije, seckani paradajz, masline i feta sir u velikoj činiji za serviranje.

Napravite preliv tako što ćete da pomešate belo vinsko sirće, limunov sok, origano i crni biber u maloj činiji dok se dobro ne sjedine. Prelijte preko mešavine kus-kusa i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od hrskavog pirinča i povrća.

Pročitajte kako se pravi i salata od pečenih krompira sa kiselim krastavčićima i začinskim biljem

BONUS VIDEO

bella hadid salata tiktok/@babybella777

StvarUkusa