Sastojci:
- 65 ml vode
- 30 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica mlevenog belog luka
- 60 g kus-kusa
- 130 g leblebija iz konzerve, ispranih i oceđenih
- 30 g seckanog sušenog paradajza
- 30 g narezanih mladog luka, maslina ili vlašca
- 2 kašike izmrvljenog feta sira
- 1 kašika belog vinskog sirćeta
- 1 ½ kašičica limunovog soka
- 1 kašičica sušenog origana
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
Recept za jednostavnu letnju salata sa kuskusom:
Kako biste napravili ovu salatu prvo sipajte vodu i pileći bujon u u lonac; umešajte beli luk i ostavite da provri. Ubacite kus-kus, poklopite šerpu i sklonite sa vatre. Ostavite kus-kus da odstoji dok se voda ne upije, oko 5 minuta. Pustite da se prohladi.
Pomešajte kus-kus, leblebije, seckani paradajz, masline i feta sir u velikoj činiji za serviranje.
Napravite preliv tako što ćete da pomešate belo vinsko sirće, limunov sok, origano i crni biber u maloj činiji dok se dobro ne sjedine. Prelijte preko mešavine kus-kusa i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od hrskavog pirinča i povrća.
Pročitajte kako se pravi i salata od pečenih krompira sa kiselim krastavčićima i začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus