Obrok salate postaju sve popularnije, jer ne samo što se brzo spremaju i idealne su za vrele letnje dane, nego su i ukusne i zasitne. Predlažemo da za ručak napravite predivnu obrok salatu sa tunjevinom, pirinčem i povrćem. Neobičan preliv je čini još lepšom, a ovako pripremljena je super i kada imate neku proslavu.
- Sastojci:
- 200 g pirinča
- 2 paradajza
- 1 krastavac
- 50 g crnih maslina
- 2 konzerve tunjevine
- 70 g kukuruza iz konzerve
- Za preliv:
- 1/2 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike majoneza
- 20 ml mleka
- malo svežeg peršuna
Priprema:
Pirinač operite, pa procedite i skuvajte. U posudu za salatu, pored kuvanog pirinča, dodajte i seckani krastavac, paradajz, masline, proceđenu tunjevinu i kukuruz. Posolite i lepo promešajte. U drugoj posudi pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, majonez i mleko, pa prelijte preko salate i pospite seckanim peršunom. Dobro promešajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem