Kraj avgusta je vreme kada se sprema zimnica i pravo je vreme da odlučite šta sve specijalitete želite da imate u špajzu i frižideru. Ono što je nezaobilazno u svakom domu je ajvar, ali mi vam predlažemo da isprobate i ukrajinski recept za patlidžan u majonezu. Ovako pripremljena zimnica će vas oduševiti na prvi zalogaj, a pečurke u prahu joj daju poseban šmek. Na YouTube-u ovaj recept ima preko dva miliona pregleda, a priprema je vrlo jednostavna. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 3 kg patlidžana 
  • 1 kg crnog luka 
  • 400 g majoneza 
  • 50 g sušenih pečuraka u prahu 

Priprema:

Patlidžan isecite na kockice, pa kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Dobro ocedite, pa propržite par minuta. Zatim u drugom tiganju propržite sitno seckani luk dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. U posudi pomešajte luk, patlidžan, majonez i pečurke u prahu, pa sve dobro promešajte. Sipajte u sterilisane tegle, pa ih stavite u šerpu i sipajte vodu. Kuvajte par minuta posle ključanja, a kada se ohlade čuvajte u frižideru.  

BONUS VIDEO: 

Rolovani patlidžan Instagram/Cookist wow

Izvor: Stvar ukusa