Kraj avgusta je vreme kada se sprema zimnica i pravo je vreme da odlučite šta sve specijalitete želite da imate u špajzu i frižideru. Ono što je nezaobilazno u svakom domu je ajvar, ali mi vam predlažemo da isprobate i ukrajinski recept za patlidžan u majonezu. Ovako pripremljena zimnica će vas oduševiti na prvi zalogaj, a pečurke u prahu joj daju poseban šmek. Na YouTube-u ovaj recept ima preko dva miliona pregleda, a priprema je vrlo jednostavna. Uživajte!
- Sastojci:
- 3 kg patlidžana
- 1 kg crnog luka
- 400 g majoneza
- 50 g sušenih pečuraka u prahu
Priprema:
Patlidžan isecite na kockice, pa kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Dobro ocedite, pa propržite par minuta. Zatim u drugom tiganju propržite sitno seckani luk dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. U posudi pomešajte luk, patlidžan, majonez i pečurke u prahu, pa sve dobro promešajte. Sipajte u sterilisane tegle, pa ih stavite u šerpu i sipajte vodu. Kuvajte par minuta posle ključanja, a kada se ohlade čuvajte u frižideru.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus