Sastojci:

  • 450 g govedine, isečene na trakice
  • 1 kašika sveže seckanog vlašca
  • 45 ml ulja
  • 1 velika zelena salata, listovi odvojeni i grubo iseckani
  • 75 g krutona od hleba
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašike limunovog soka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 150 g isprženih kockica slanine
  • šaka rendanog kačkavalja

Recept za cezar salatu sa govedinom:

Kako biste napravili cezar salatu sa govedinom, u maloj posudi pomešajte vlašac, začine i maslinovo ulje. Njima premažite goveđe trake sa obe strane. Ostavite na stranu 5 minuta
Govedinu pecite na gril tiganju sa obe strane.

Prebacite je na tanjir i ostavite da odstoji 5 minuta. Isecite po dijagonali i stavite u veliku činiju za salatu. U međuvremenu kratko propržite kockice slanine i umešajte ih u činiju za salatu. Dodajte listove zelene salate i krutone.

Pripremite preliv i stavite sve sastojke u teglu sa poklopcem i dobro protresite. Prelijte time salatu, ukrasite dodatnim kačkavaljem i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i cezar salatu sa sardinama.

Pročitajte kako se pravi cezar salata po receptu Džejmija Olivera

BONUS VIDEO

tiktok/ rebeccaaleigh Obrok salata od povrća I avokada

StvarUkusa