Sastojci:
- 470 g višenamenskog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica sušenog peršuna
- ½ kašičice sušenog ruzmarina
- 360 g iseckanog tvrdog sira
- 470 g mlaćenice
- 3 jajeta
- 160 g pavlake
- 120 ml ulja
Recept za slane vafle sa peršunom:
Za slane vafle sa peršunom u velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, beli luk u prahu, peršun i ruzmarin. Umešajte izrendani tvrdi sir. Ostavite na stranu.
U drugoj posudi pomešajte žumanca, mlaćenicu, pavlaku i ulje dok se dobro ne sjedine. Sipajte mokre sastojke u mešavinu brašna i mešajte dok se ne sjedine. U zasebnoj činiji umutite belanca dok se ne formira čvrst sneg. Umešajte u testo za vafle.
Zagrejte aparat za vafle i podmažite uljem. Koristite preporučenu količinu testa za svaki vafl u odnosu na svoj aparat. Zatvorite poklopac i pecite do zlatnosmeđe boje.
Vafli se mogu držati u toploj rerni dok se ostali peku. Servirajte uz šolju jogurta i uživajte. Možda će vas zanimati i kako da očistite aparat za vafle i bakin kolač.
Pročitajte i kako da napravite napuljske vafle
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus