Vafl možete da poslužite sa čime god želite: čokoladom, voćem, javorovim sirupom, medom...
Sastojci:
- 450 ml mleka
- 3 velika jaja
- 125 ml ulja
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 225 g običnog brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 3 kašike šećera
- malo morske soli
Priprema:
Ugrejte aparat za vafle prema uputstvima (neke morate malo podmazati pre nego što započnete). U veću posudu sipajte mleko, dodajte žumance, ulje i vanilu i sve sjedinite. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. Pomešajte sve sastojke i umuitite tako da ne ostanu grudvice. Belanca stavite u čistu posudu i umutite, zatim ih polako dodajte u testo dok se ne postigne gusta, glatka i prozračna smesa. Sipajte smesu u aparat za vafle i kuvajte prema uputstvu, verovatno nekih 2-3 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus