Ramen je tradicionalno japansko jelo koje se sastoji od supe, rezanaca, piletine i povrća. U ovom jelu najbitinija su reznaca, ali vi naravno možete prilagoditi po vašem ukusu. Ako niste ljubitelj rezanaca možete koristiti špagete. Supa je isto obavezan sastojak ovog jela. Mi vam predlažemo kako da napravite ovo tradicionalno japansko jelo prilagođeno srpskom duhu.
Sastojci:
Supa:
- pileća kocka za supu
- beli luk u granulama
- 50 g svežeg đumbira
- čili u prahu
- kašika soja sosa
Jelo:
- 1 jaje
- praziluk ili mladi luk
- kukuruz šećerac
- dimljena piletina
- špagete (a možete koristiti i nudle)
- blitva
- so
Priprema:
Prvo napravite supu tako što ćete ćumbir iseckati na manje komade i kuvati u pola litre vode. Zatim dodajte supu u kocki i beli luk. Kada proključa kuvajte još 5 minuta. Dodajte čili i soja sos i kuvajte još 2 minuta. Supa je gotova ali je ostavite na vrućoj ringli da zadrži toplotu. Zatim skuvajte jaje, ali nemojte da prekuvate i presecite ga na pola. Propržite mladi luk ili praziluk kratko (može i oba, a možete i sveže da koristite ako volite). Kukuruz i blitvu skuvajte, kao i testeninu. Ako imate nudle njih napravite prema uputsvtu za upotrebu. Testeninu koristite ako niste ljubitelj nudli. Dimljenu piletinu isecite na šnite. Ovo jelo servirajte u dubljem tanjiru tako što ćete prvo staviti nudle (špagete), zatim piletinu sa jedne strane, blitvu i luk sa druge i kukuruz negde u sredini. Kada poslažete sve to zalijte vrućom supom (supa treba lepo da prekrije nudle ili špagete). I na kraju stavite polovinu jajeta preko i jelo je gotovo.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem