Ramen je tradicionalno japansko jelo koje se sastoji od supe, rezanaca, piletine i povrća. U ovom jelu najbitinija su reznaca, ali vi naravno možete prilagoditi po vašem ukusu. Ako niste ljubitelj rezanaca možete koristiti špagete. Supa je isto obavezan sastojak ovog jela. Mi vam predlažemo kako da napravite ovo tradicionalno japansko jelo prilagođeno srpskom duhu.
Sastojci:
Supa:
- pileća kocka za supu
- beli luk u granulama
- 50 g svežeg đumbira
- čili u prahu
- kašika soja sosa
Jelo:
- 1 jaje
- praziluk ili mladi luk
- kukuruz šećerac
- dimljena piletina
- špagete (a možete koristiti i nudle)
- blitva
- so
Priprema:
Prvo napravite supu tako što ćete ćumbir iseckati na manje komade i kuvati u pola litre vode. Zatim dodajte supu u kocki i beli luk. Kada proključa kuvajte još 5 minuta. Dodajte čili i soja sos i kuvajte još 2 minuta. Supa je gotova ali je ostavite na vrućoj ringli da zadrži toplotu. Zatim skuvajte jaje, ali nemojte da prekuvate i presecite ga na pola. Propržite mladi luk ili praziluk kratko (može i oba, a možete i sveže da koristite ako volite). Kukuruz i blitvu skuvajte, kao i testeninu. Ako imate nudle njih napravite prema uputsvtu za upotrebu. Testeninu koristite ako niste ljubitelj nudli. Dimljenu piletinu isecite na šnite. Ovo jelo servirajte u dubljem tanjiru tako što ćete prvo staviti nudle (špagete), zatim piletinu sa jedne strane, blitvu i luk sa druge i kukuruz negde u sredini. Kada poslažete sve to zalijte vrućom supom (supa treba lepo da prekrije nudle ili špagete). I na kraju stavite polovinu jajeta preko i jelo je gotovo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus