Sastojci:

  • 250 g feta sira
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica sveže mlevenog bibera
  • 80 g brašna
  • 60 g semena susama
  • ulje za prženje
  • 4 kašike meda

Recept za prženi feta sir u susamu na grčki način:

Da biste pripremili prženu fetu, počnite tako što ćete feta sir iseći na kocke, debljine oko 1,5 cm. Razbijte jaja u činiju i umutite viljuškom. U drugu činiju ubacite brašno, papriku i biber i mešajte kašikom, da se sastojci sjedine. U treću činiju dodajte susam.

Svaki komad fete uvaljajte u jaja, pa u brašno. Nakon toga ponovo uvaljajte u jaja, a zatim u susam, tako da sve strane budu pokrivene. U tiganju zagrejte oko 6-7 kašika ulja, tek toliko da pokrije dno tiganja i pržite dok ne dobije lepu boju. Pečenu fetu okrenite šupljikavom kašikom, tako da bude lepo obojena sa svih strana.

Kada je gotovo, stavite na ubrus da upije višak ulja. U međuvremenu, zagrejte med u šerpi ili u mikrotalasnoj pećnici dok ne postane tečan. Prženu fetu servirajte dok je još vruća prelivenu medom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i grčki krem namaz sa feta sirom i mirođijom.

Pročitajte kako da napravite i kesadilje sa omletom, feta sirom i paradajzom

BONUS VIDEO

instagram recipeincaption Recept za palačinke od sira i krompira

StvarUkusa