Sastojci:
- 250 g feta sira
- 2 jajeta
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica sveže mlevenog bibera
- 80 g brašna
- 60 g semena susama
- ulje za prženje
- 4 kašike meda
Recept za prženi feta sir u susamu na grčki način:
Da biste pripremili prženu fetu, počnite tako što ćete feta sir iseći na kocke, debljine oko 1,5 cm. Razbijte jaja u činiju i umutite viljuškom. U drugu činiju ubacite brašno, papriku i biber i mešajte kašikom, da se sastojci sjedine. U treću činiju dodajte susam.
Svaki komad fete uvaljajte u jaja, pa u brašno. Nakon toga ponovo uvaljajte u jaja, a zatim u susam, tako da sve strane budu pokrivene. U tiganju zagrejte oko 6-7 kašika ulja, tek toliko da pokrije dno tiganja i pržite dok ne dobije lepu boju. Pečenu fetu okrenite šupljikavom kašikom, tako da bude lepo obojena sa svih strana.
Kada je gotovo, stavite na ubrus da upije višak ulja. U međuvremenu, zagrejte med u šerpi ili u mikrotalasnoj pećnici dok ne postane tečan. Prženu fetu servirajte dok je još vruća prelivenu medom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i grčki krem namaz sa feta sirom i mirođijom.
Pročitajte kako da napravite i kesadilje sa omletom, feta sirom i paradajzom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus