Kineska kuhinjase dosta oslanja na namirnice kao što su pirinač, povrće, riba i morski plodovi, ali može da se nađe i meso, kao što je piletina ili svinjetina. Kineska hrana spada među najpopularniju i najpristupačniju, a sprema se brzinski. Dosta se razlikuje od evropske, ali poznata je po prepoznatiljivom i specifičnom ukusu. Danas vam predlažemo da za ručak ili večeru napravite prženi kineski pirinač koji će vas oduševiti na prvi zalogaj.Pravi se sa jajima i povrćem i ne treba vam više od pola sata.
- Sastojci:
- 200 g pirinča
- malo smrznutog graška
- malo smrznute šargarepe
- 1-2 kašike soja sosa
- 1/2 crnog luka
- 1 čen belog luka
Priprema:
Pirinač skuvajte i procedite. U tiganju propržite seckani crni i beli luk, pa dodajte jaje. Mešajte i kada se jaje isprži i dodajte pirinač.Promešajte, pa dodajte grašak i šargarepu. Pržite i mešajte još par minuta, pa sipajte soja sos i ostavite na šporetu još 2 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem