Kineska kuhinja jedna je od popularnijih kuhinja u svetu. Kineske restorane možete naći u gotovo svim zemljama sveta, a mnogi uspeh kineske hrane pripisuju savršenom balansu namirnica u svakom jelu. Neki od najpoznatih sastojaka su soja sos, piletina, nudle, kupus, pirinač..Umesto nudli sa jajima pripremite povrće sa jajima i jedite kao prilog uz piletinu sa kikirikijem ili samostalno jelo.
- Sastojci:
- pola glavice kupusa
- kašičica soli
- 1 veća šargarepa
- 5 jaja
- 3 manja struka praziluka
- ulje za prženje
- Za sos:
- 2 kašike soja sosa
- malo soli
- 1 kašičica meda
Priprema:
Kupus isecite na rezanca, stavite u činiju, posolite i prelijte vodom. Šargarepu i luk iseckajte. Na zagrejanom ulju ispržite jaja, tako da dobijete komadiće. Zatim dodajte oceđen kupus, šargarepu i luk. Dinstajte dok ne omekša pa prelijte sosom. Servirajte kao samostalno jelo ili uz piletinu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom