Španci omlet nazivaju tortiljom, a obično prave sa krompirom. Španska tortilja je popularno jelo koje se pravi od jaja i u ovom slučaju od spanaća. Jako je ukusno, a možete da ga služite za doručak, večeru ili čak ručak. Omlet obogaćen raznovrsnim povrćem i drugim sastojcima po želji nije popularan samo u Španiji, već i u celom svetu. Uspeva i onima koji nikada ništa nisu spremali, tako da obavezno isprobajte. 

  • Sastojci: 
  • 250 g spanaća
  • 5 jaja
  • 2 velika crna luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1/2 paprike 
  • so, biber
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica orignana 
  • 50 g tvrdog sira 
  • parmezan

Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk, pa propržite na ulju. Dodajte sitno seckanu papriku i rendanu šargarepu. Nakon 10-ak minuta dodajte iseckan i opran spanać. Začinite i dodajte još neke začine po želji i dobro promešajte. Jaja posolite i pobiberite i dobro umutite. Dodajte u smesu sa spanaćem. Promešajte i dodajte rendani sir. Uzmite dublji tiganji i zagrejte ulje, premažite i ivice tiganja. Sipajte smesu, poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Zatim pomoću tanjira okrenite, pospite rendanim sirom, parmezanom i pecite još 10 minuta na niskoj temepraturi. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE