U Srbiji se pasulj jede za ručak ili kao prilog (prebranac), a Meksikanci ga spremaju kao supu, tako što ga krčkaju u paradajz sosu sa mlevenim mesom i kukuruzom. Ovaj meksički specijalitet će vas oduševiti, a ne zahteva prevelike kulinarske sposobnosti. Svi sastojci se samo pomešaju, a onda se supa krčka manje od pola sata.
- Sastojci:
- 800 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 500 g mlevenog mesa
- 1 konzerva kukuruza
- 1 konzerva pasulja
- 1-2 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevene ljute crvene paprike
Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite mleveno meso, a onda sipajte paradajz sos, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte kukuruz i pasulj koji ste isprali i procedili, pa sipajte vodu. Sve prošmejate, pa poklopite i kuvajte još 5 minuta posle ključanja. Posolite i pobiberite, dodajte mleveni beli luk, pa pospite ljutom crvenom paprikom. Dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom