U Srbiji se pasulj jede za ručak ili kao prilog (prebranac), a Meksikanci ga spremaju kao supu, tako što ga krčkaju u paradajz sosu sa mlevenim mesom i kukuruzom. Ovaj meksički specijalitet će vas oduševiti, a ne zahteva prevelike kulinarske sposobnosti. Svi sastojci se samo pomešaju, a onda se supa krčka manje od pola sata. 

  • Sastojci:
  • 800 ml soka od paradajza 
  • 500 ml vode 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1 konzerva kukuruza 
  • 1 konzerva pasulja 
  • 1-2 čena belog luka 
  • 1/2 kašičice mlevene ljute crvene paprike 

Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite mleveno meso, a onda sipajte paradajz sos, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte kukuruz i pasulj koji ste isprali i procedili, pa sipajte vodu. Sve prošmejate, pa poklopite i kuvajte još 5 minuta posle ključanja. Posolite i pobiberite, dodajte mleveni beli luk, pa pospite ljutom crvenom paprikom. Dobro promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE