Teleći Orlof je francusko jelo koje se u originalno priprema sa teletinom, pečurkama, lukom i kremastim umakom. Ovo raskošno jelo se izdvaja ukusom i razumljivo je zašto je napravljeno za kraljevsku porodicu. Francuski kuvar je napravio jelo od mesa bogatog ukusa za ruskog princa Orlofa po kojem je ova teletina i dobila ime. Danas se ovo jele ne sprema samo sa teletinom, a mi predlažemo da isprobate i sa svinjskim mesom. Priprema je jednostavna, a mi vam donosimo dva načina. Ne zna se koji je ukusniji, a ovako pripremljeno svinjsko meso će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
- 900 g svinjskog karea
- 1 crni luk
- 450 g pečuraka
- 100 g tvrdog sira
- 2 paradajza
- 1 konzerva ananasa
- majonez
- 1 čen belog luka
Recept za svinjsko meso princa Orlofa:
Isecite meso na šnicle debljine 1 cm. Pokrijte svinjetinu providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a kada on omekša dodajte i seckane pečruke. Pržite dok ne puste vodu i dok ne omekšaju. Poređajte 5 šnicli u tepsiju koju ste obložili alu folijom, pa premažite majonezom koji ste pomešali sa mlevenim belim lukom. Preko sipajte deblji sloj smese sa pečurkama, pa stavite paradajz koji ste isekli na kolutove. Na svako parče mesa stavite kolut paradajza. Zatim pospite rendanim tvrdim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Drugi pleh obložite alu folijom i poređajte preostalo meso. Preko stavite ananas isečen na kolutove, pa pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Pročitajte i ovo: Kako se griluje najjeftinije svinjsko meso
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus