Kao glavne karakteristike turske kuhinje uglavnom se ističu čorbe, mnogo povrća i začina. Ovu ukusnu čorbu od krompira i jogurta možete da napravite za manje od pola sata, a ukoliko ste ljubitelj jela na kašiku sigurno će vam postati omiljena. 

Pravi se od jeftinih sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a zasitna je i može da zameni kompletan obrok.

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 1 glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 l bujona
  • 100 ml jogurta
  • 1 kašika brašna
  • 1 žumance
  • začinska paprika
  • so, biber

Priprema:

Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih propržite na malo ulja da se zastakle. Krompir isecite na kockice, pa ga dodajte u šerpu i dinstajte dok se malo ne zapeče. Nalijte sve bujonom, dodajte žačine po ukusu i kuvajte dok krompir ne omekša. U šolji pomešajte jogurt, mlevenu papriku, brašno i žumance, pa lagano ulivajte u čorbu uz konstantno mešanje. Smanjite vatru i kuvajte još par minuta dok se ne zgusne. Po želji dodajte malo naseckanog peršuna i služite dok je još vruća.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE