Sastojci:
Testo:
- 400 g mlevenog posnog keksa
- 4 kašike kakao praha
- 6 kašika šećera u prahu
- 2 kašike ruma
- 120 ml kafe
- 2 kašike džema od kajsije
- malo biljnog mleka
Fil:
- 1 pakovanje pudinga u prahu
- 300 ml biljnog mleka
- 4 kašike šećera
- 125 g umućenog margarina sa 3 pune kašike šećera i 2 kašike ruma
Premaz:
- 200 g kokosa
Kako se pravi posni rolat:
Ovaj rolat se veoma brzo priprema, a ukus će obradovati sve ljubitelje poslastica s kokosom.
Prvo pravimo fil. Umutite margarin sa šećerom i dodajte rum. Dobro umutite, pa dodajte skuvan puding od vanile na sobnoj temperaturi. Dobro promešajte, pa stavite u frižider.
U mleveni keks dodajte šećer, kakao prah, rum, kafu i džem od kajsija. Zamesite testo. Ukoliko je potrebno dodajte malo mleka. Gotovo testo umotajte u foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon odmora prepolovite testo. Papir za pečenje pospite kokosom i na njega stavite testo. Na testo rasporedite još kokosa i razvucite ga u pravougaoni oblik, debljine približno 5 mm. Nanesite preko polovinu fila, pa pažljivo urolajte. Rolat staviti na aluminijumsku foliju, posuti sa još kokosa i pričvrstiti rolnu folijom. Uradite isto sa drugim testom. Stavite ga u frižider na najmanje 3 sata pre sečenja.
BONUS VIDEO
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za domaći liker od jaja, kao iz filmova
Novogodišnji kolač sa žele bombonama
Kako se prave svinjska rebarca
Novogodišnji rolat sa mlevenim mesom