Sastojci:
- 350 g brašna
- 120 g šećera
- 100 ml biljnog ulja
- 100 ml belog vina
- 2 kašičice praška za pecivo
- šećer za posipanje
Kako da napravite posne kolačiće:
Veliki Božićni post i dalje traje, pa ukoliko vam je ponestalo ideja za poslastice evo jednog recepta za posne kolačiće koji se prave sa belim vinom.
U velikoj činiji pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte vino i ulje, pa umesite testo. Mesite testo rukom na radnoj površini dok ne formirate glatku loptu. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u frižideru oko 30 minuta.
Od testa formirati loptice od oko 15g svaka. Loptice razvaljajte u "zmije" pa ih oblikujte u kolutiće. Premazati ih granuliranim šećerom. Stavite ih na pleh za pečenje, malo ih razmaknite. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Punjeni hleb sa sirom na italijanski način
Recept za pljosnate krofne koje se brzo prave
Posna proja sa ajvarom - može u tepsiji ili kao mafin
Recept za pileću salatu sa kuvanim jajima za praznike