Sastojci:

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 šolja belog brašna
  • pola šolje ulja
  • 2 šolje kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ajvara

Kako da napravite posnu proju:

Postoji mnogo recepata za proju, a svaka domaćica dodaje neki svoj tajni sastojak koji je čini posebnom. Mi vam predlažemo da napravite ukusnu posnu proju sa ajvarom.

Pomešajte kukuruzno i obično brašno, pa posolite i postepeno sipajte ulje i kiselu vodu. Dobro sjedinite, pa dodajte ajvar. Promešajte, pa sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom ili u kalup za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta.

Bonus video

Kurir televizija SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb