Sastojci:

  • 250 g mlevenog posnog keksa
  • 175 g šećera u prahu
  • 1 rendana štangla crne čokolade
  • 1 šoljica skuvane domaće kafe

Za fil:

  • 60 g biljnog margarina
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema rolata:

Badnji dan je poslednji dan velikog Božićnog posta i ukoliko još uvek niste smislili koju poslasticu da pripremite tog dana mi vam predlažemo rolat od keksa i kafe.

Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu pa dodajte rendanu čokoladu. Zamesite masu dodajuću kuvanu kafu po potrebi. Podelite smesu na dva dela i svaki razvijte kao testo debljine pola centimetra. Smesu bi trebalo da razvaljate na aluminijumskoj foliji.

Za fil umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom. Svaki od dva dela smese premažite umućenim filom, stavite slojeve jedan na drugi i savijte u rolat. Ostavite da se stegne pre služenja. Ukrasite po želji rendanom čokoladom i šećerom u prahu.

Bonus video

instagram/cookistwow jednostavan tiramisu rolat