Sastojci:
- 600 g brašna
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- maslinovo ulje
Recept za posnu pogaču:
Pripremite ovu posnu pogaču za manje od sat vremena. Testo se lako mesi, pa tako uspeva i onim domaćicama koje su početnice u kuhinji.
U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, a onda dodajte vodu koju ste prethodno malo zagrejali. Umesite testo i oblikujte pogaču. Izbockajte viljuškom na par mesta. Stavite je u nauljenu tepsiju, premažite testo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 25 minuta. Maslinovo ulje će pogači dati zlatnu boju. Vruću pogaču pokrijte krpom.
Bonus video
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka