Sastojci:
- 600 g brašna
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- maslinovo ulje
Recept za posnu pogaču:
Pripremite ovu posnu pogaču za manje od sat vremena. Testo se lako mesi, pa tako uspeva i onim domaćicama koje su početnice u kuhinji.
U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, a onda dodajte vodu koju ste prethodno malo zagrejali. Umesite testo i oblikujte pogaču. Izbockajte viljuškom na par mesta. Stavite je u nauljenu tepsiju, premažite testo uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 25 minuta. Maslinovo ulje će pogači dati zlatnu boju. Vruću pogaču pokrijte krpom.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Snežne kuglice sa kokosom i belom čokoladom
Čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima
Praznična salata sa kiselim krastavcima i šunkom, idealna za Božićni ručak