Sastojci:
- 4 pastrmke očišćene
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 2 limuna
- 1 veza svežeg peršuna
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema pastrmke za Badnje veče:
Pastrmku posušite ubrusima i dobro usolite. U unutrašnjost svake naprskajte malo soka od limuna, stavite malo sitno seckanog belog luka i peršuna. Na jednom tanjiru pomešajte kukuruzno i pšenično brašno sa malo soli. Ova mešavina daće ribi hrskavu koricu. Svaku pastrmku bogato uvaljajte u mešavinu brašna pa po vrhu poprskajte sa malo maslinovog ulja. Poređajte ribu na pleh obložen papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Pecite na 200 stepeni 45 minuta. Da bi korica bila jednako pečena i hrskava sa obe strane, na polovini pečenja pažljivo okrenite ribu.
Poslužite je uz preliv od maslinovog ulja, belog luka, limuna i peršuna.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Snežne kuglice sa kokosom i belom čokoladom
Čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima
Praznična salata sa kiselim krastavcima i šunkom, idealna za Božićni ručak