Sastojci:

  • 4 pastrmke očišćene
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike pšeničnog brašna
  • 2 limuna
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema pastrmke za Badnje veče:

Pastrmku posušite ubrusima i dobro usolite. U unutrašnjost svake naprskajte malo soka od limuna, stavite malo sitno seckanog belog luka i peršuna. Na jednom tanjiru pomešajte kukuruzno i pšenično brašno sa malo soli. Ova mešavina daće ribi hrskavu koricu. Svaku pastrmku bogato uvaljajte u mešavinu brašna pa po vrhu poprskajte sa malo maslinovog ulja. Poređajte ribu na pleh obložen papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Pecite na 200 stepeni 45 minuta. Da bi korica bila jednako pečena i hrskava sa obe strane, na polovini pečenja pažljivo okrenite ribu.

Poslužite je uz preliv od maslinovog ulja, belog luka, limuna i peršuna.

Bonus video

Instagram/additivefreelifestyle ČIŠĆENJE RERNE POMOĆU LIMUNA Kako očistiti rernu pomoću limuna