Girice mnogi ljudi vole, naročito u vreme posta. Doslovno su kao neki morski čips. Ukoliko postite saznajte da li se na Badnji dan jede riba, ili se posti na vodi. Možete jednostavno da ih uvaljate u brašno i pržite u vrelom ulju dok ne budu gotove, ali sigurno će vam pomoći par saveta da ispadnu manje masne i potpuno hrskave! Da biste uspešno ispržili girice za Badnji dan, isprobajte ove trikove i savete!
1. Način na koji Turci peku girice je odličan da ih napravite bez mnogo ulja!
Turci imaju genijalnu ideju kako da izbegnete korišćenje velike količine ulja, a to je prženje girica u pek papiru. Ne samo što nema puno ulja, već ni tiganj neće biti zamašćen. Pecite sa jedne strane dok ne primetite da su ivice papira počele da poprimaju braon boju. Na nekoliko mesta čačkalicom izbušite rupe, pa okrenite girice sa pek papirom na drugu stranu. Pecite još koji minut, pa izvadite girice sa pek papirom iz tiganja.
2. Trik sa smesom od brašna!
Smesu od brašna napravite tako što ćete uzeti deo pšeničnog i deo kukuruznog brašna uz malo soli po ukusu i sve izmešajte, da biste na kraju uvaljali girice u tu smesu. Nakon toga ih pržite i okrećite.
3. Za lepu prezentaciju girica koristite čačkalice!
Za ovaj trik uzmite čačkalicu i na nju nanižite 5 riba tako što ćete čačkalicu provući kroz njihove oči. Nakon toga ih uvaljajte u brašno i pržite, a poslužite ih sa čačkalicama.
4. Trik da girice budu hrskave!
Ako želit da girice budu hrskave obavezno nakon što očistite i operete ribe, morate izuzetno dobro da ih ocedite, a uvaljajte ih u brašno neposredno pre prženja i tako neće biti gnjecave!
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem