Posnepljeskaviceod sočiva oduševiće sve članove porodice, naročito ako postite za Krstovdan. Začinjene pljeskavice od sočiva uz priloge po vašoj želji imaju ukus kao pljeskavice od mesa. Možda će vam se dopasti i recept za posni pasulj prebranac. Posne pljeskavice napravićete na ovaj način!
Sastojci:
- 130 g sočiva, dobro ispranog
- 2 1⁄2 čaše vode
- 1⁄2 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1⁄2 srednjeg luka, nasečenog na kockice
- 1 šargarepa, isečena na kockice
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika soja sosa
- 95 g mlevenog ovsa
- 95 g prezla
Recept za posni burger od sočiva:
Pripremite sve sastojke:
Pre nego što počnete da pravite posne pljeskavice od sočiva, pripremite sočivo tako što ćete da ga isperete u vodi.
Kuvajte sočivo:
Kuvajte sočivo u vodi sa solju oko 45 minuta. Sočivo će biti mekano i većina vode će nestati.
Kuvane sastojke pomešajte sa začinima:
Da biste napravili posne pljeskavice od sočiva prvo na ulju propržite luk i šargarepu dok ne omekšaju, biće potrebno oko 5 minuta. U činiji pomešajte kuvane sastojke sa biberom, soja sosom, ovsom i hlebom.
Ispržite pljeskavice:
Dok je još topla od smese oblikujte pljeskavice, dobićete 8-10 pljeskavica. Pljeskavice se zatim mogu plitko pržiti 1-2 minuta sa svake strane ili peći na 200 C, 15 minuta.
Dodajte hleb i priloge:
Ubacite pljeskavice u lepinje ili zemičke, dodajte priloge po želji i uživajte u posnim pljeskavicama od sočiva!
Pročitajte kako se prave POSNE SARME SA POVRĆEM I DIMLJENIM ŠARANOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem