Girice su jedina riba koju ne morate da čistite i koju možete da jedete u komadu. Obično se pripremaju tako što se uvaljaju u brašno i proprže u dosta ulja. Ali ovakav način pripreme će usmrdeti kuću, a imaćete i puno sudova za pranje. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za girice. Ne samo da će vas oduševiti ukus, već neće biti prljavih sudova, a brzo će biti spremne. 

  • Sastojci:
  • 500 g girica
  • začin za ribu
  • 1/2 limuna

Priprema: 

Ako koristite smrznute girice, odmrznite ih i operite, pa ih osušite ubrusom i poređajte na foliju. Pospite i pospite začinom za ribu, pa poređajte preko limun koji ste isekli na kolutove. Zatvorite foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta ili dok ne vidite da su gotove. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept

Izvor: StvarUkusa