Girice su jedina riba koju ne morate da čistite i koju možete da jedete u komadu. Obično se pripremaju tako što se uvaljaju u brašno i proprže u dosta ulja. Ali ovakav način pripreme će usmrdeti kuću, a imaćete i puno sudova za pranje. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za girice. Ne samo da će vas oduševiti ukus, već neće biti prljavih sudova, a brzo će biti spremne.
- Sastojci:
- 500 g girica
- začin za ribu
- 1/2 limuna
Priprema:
Ako koristite smrznute girice, odmrznite ih i operite, pa ih osušite ubrusom i poređajte na foliju. Pospite i pospite začinom za ribu, pa poređajte preko limun koji ste isekli na kolutove. Zatvorite foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta ili dok ne vidite da su gotove.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus