Girice su jedina riba koju ne morate da čistite i koju možete da jedete u komadu. Obično se pripremaju tako što se uvaljaju u brašno i proprže u dosta ulja. Ali ovakav način pripreme će usmrdeti kuću, a imaćete i puno sudova za pranje. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za girice. Ne samo da će vas oduševiti ukus, već neće biti prljavih sudova, a brzo će biti spremne.
- Sastojci:
- 500 g girica
- začin za ribu
- 1/2 limuna
Priprema:
Ako koristite smrznute girice, odmrznite ih i operite, pa ih osušite ubrusom i poređajte na foliju. Pospite i pospite začinom za ribu, pa poređajte preko limun koji ste isekli na kolutove. Zatvorite foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta ili dok ne vidite da su gotove.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem