Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem. Postoji i ona verzija paprika punjenih sirom, ali mi vam danas donosimo fantastičan recept koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. U pitanju su paprike punjene krompirom i rendanim kupusom, a njihova priprema je laka i uspevaju svima.
- Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g kiselog kupusa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- 8 paprika
Priprema:
Krompir izrendajte, pa ga dobro ocedite. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, a onda dodajte i rendani kupus. Opet lepo promešajte. Paprikama skinite peteljku i očistite od semenki, a onda ih napunite dobijenom smesom. Poređajte paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
6 saveta da kupus ribanac duže traje i da ne promeni ukus
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu