Pred vama je možda i najbrži recept za riblju čorbu do sada. Pravi se od tunjevine iz konzerve i dosta povrća. Posna je pa je idealna za slave, a možete je pripremiti i ovako za ručak. Upotpunite svoju svesku recepata i ovim za fenomenalnu riblju čorbu.
- Sastojci:
- ulje za prženje
- 3 krompira
- 1 crni luk
- 4 kašike pirinča
- 1 šargarepa
- so, biber, lovorov list
- 1 crvena paprika
- 1 paradajz
- 2 konzerve tunjevine
- 150 g smrznutog graška
Priprema:
Krompir isecite na kockice i zajedno sa seckanim crnim lukom i rendanom šargarepom stavite da se dinsta na ulju u šerpi. Posolite i promešajte. Pirinač potopite malo u vodi. U šerpu dodajte seckanu papriku i pardajz pa pobiberite, ubacite lovorov list i sipajte litar vode. Dodajte i natopljeni pirinač, promešajte i zagrejte do ključanja. Nakon toga dodajte grašak i tunjevinu i kuvajte još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem