Sastojci:
- 200 g rezanaca
- 200 g mešavine smrznutog povrća
- 200 ml vrele vode
- 1 luk
- 3 kašike ulja
- so i biber po ukusu
Recept za posne rezance sa mešavinom povrća:
Kako biste napravili rezance sa povrćem u tiganj sipajte oko 1 kašiku ulja i dodajte 200 g malih rezanaca. Stalno mešajte i pržite na laganoj vatri oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Pripremljene rezance prelijte vrelom vodom tako da ih potpuno prekrije.
Neprekidno mešajte rezance i vodu dok se sva voda ne upije, oko 2-3 minuta. Pokrijte tiganj poklopcem i sklonite sa vatre. Isecite jedan luk na kockice. U drugom tiganju pržite luk u maloj količini ulja.
Kada crni luk porumeni dodajte 200 g mešavine smrznutog povrća. Sve pomešajte i pokrijte poklopcem. Krčkajte povrće na laganoj vatri oko 10-15 minuta, dok ne bude gotovo. Nakon toga dodajte rezance. Posolite i pobiberite sve po ukusu. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i gustu čorbu sa šargarepom i rezancima.
Pročitajte kako se prave slatki rezanci sa jabukama i mlečnim prelivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu