Sastojci:

  • 200 g rezanaca
  • 200 g mešavine smrznutog povrća
  • 200 ml vrele vode
  • 1 luk
  • 3 kašike ulja
  • so i biber po ukusu
Rezance možete da koristite na razne načine.

Instant rezance možete da skuvate brzo i da ih ocedite, pa ih propržite sa mesom ili sosovima po želji. Možete da ih pravite i u slatkoj varijanti i da ih zapečete u rerni.

Recept za posne rezance sa mešavinom povrća:

Kako biste napravili rezance sa povrćem u tiganj sipajte oko 1 kašiku ulja i dodajte 200 g malih rezanaca. Stalno mešajte i pržite na laganoj vatri oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Pripremljene rezance prelijte vrelom vodom tako da ih potpuno prekrije.

Neprekidno mešajte rezance i vodu dok se sva voda ne upije, oko 2-3 minuta. Pokrijte tiganj poklopcem i sklonite sa vatre. Isecite jedan luk na kockice. U drugom tiganju pržite luk u maloj količini ulja.

Kada crni luk porumeni dodajte 200 g mešavine smrznutog povrća. Sve pomešajte i pokrijte poklopcem. Krčkajte povrće na laganoj vatri oko 10-15 minuta, dok ne bude gotovo. Nakon toga dodajte rezance. Posolite i pobiberite sve po ukusu. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i gustu čorbu sa šargarepom i rezancima.

Pročitajte kako se prave slatki rezanci sa jabukama i mlečnim prelivom

BONUS VIDEO

Mapa kineskih rezanaca: ② Rezanci Bijangbijang sa paprikama Izvor: Mapa kineskih rezanaca: ② Rezanci Bijangbijang sa paprikama

StvarUkusa