Sastojci:
- 1 luk
- 2 kašike putera
- maslinovo ulje
- 1 šargarepa, izrendana na trake
- 1 litar vode
- 60 g rezanaca
- 1 žumance
- 130 g brašna
- 130 ml jogurta
- šaka listova nane
Pogledajte kako se pravi čorba:
Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima:
Za ovu čorbu u šerpu stavite1 kašiku putera i maslinovo ulje, pa pržite dok luk ne usahne. Dodajte šargarepu i promešajte, pa sipajte vodu i pustite da provri. Sipajte rezance.
Zapržite nanu na kašiki utera. Nakon toga pomešajte žumance, jogurt i brašno i ubacite u čorbu. Kada je povrće kuvano, dodajte nanu zapečenu na puteru. Posolite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čorbu od sočiva i leblebija.
Pročitajte kako se pravi hladni gaspaćo
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus