Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 kašike putera
  • maslinovo ulje
  • 1 šargarepa, izrendana na trake
  • 1 litar vode
  • 60 g rezanaca
  • 1 žumance
  • 130 g brašna
  • 130 ml jogurta
  • šaka listova nane

Pogledajte kako se pravi čorba:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:15
Loaded: 0%
Remaining Time 0:15
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima:

Za ovu čorbu u šerpu stavite1 kašiku putera i maslinovo ulje, pa pržite dok luk ne usahne. Dodajte šargarepu i promešajte, pa sipajte vodu i pustite da provri. Sipajte rezance.

Zapržite nanu na kašiki utera. Nakon toga pomešajte žumance, jogurt i brašno i ubacite u čorbu. Kada je povrće kuvano, dodajte nanu zapečenu na puteru. Posolite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čorbu od sočiva i leblebija.

Pročitajte kako se pravi hladni gaspaćo

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 1:00
Loaded: 0%
Remaining Time 1:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kako se pravi čorba od vrganja? Izvor: Kako se pravi čorba od vrganja?

StvarUkusa