Sastojci:
- 6 komada paradajza
- 200 g hleba
- veća šaka svežih listova bosiljka
- so i ulje po ukusu
Recept za punjeni paradajz sa začinjenim hlebom:
Kako biste napravili punjeni paradajz, prvo isecite hleb na kriške pa ga ubacite u blender ili procesor za hranu sa šakom bosiljka i izblendirajte da dobijete mrvičastu smesu. Paradajz isecite na pola, pa svaku kapicu izdubite, a meso pardajza u odvojenoj činiji izblendirajte ručnim blenderom pa sipajte u činiju sa hlebom i bosiljkom.
Sve dobro izmešajte, dodajući ulje i so. Tom smesom punite izdubljene kapice paradajza. Poslažite ih na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte sa još malo ulja pa pecite u rerni dok ne porumene. Izvadite iz rerne i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i paradajz punjen mlevenim mesom i pirinčem.
Pročitajte kako da napravite i pardajz punjen tunjevinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.