Sastojci:

  • 6 komada paradajza
  • 200 g hleba
  • veća šaka svežih listova bosiljka
  • so i ulje po ukusu
Zašto je korisno jesti bosiljak?

Bosiljak je odličan antioksidans, jer sadrži flavonoide i polifenole, koji štite ćelije od oštećenja. Zbog eteričnih ulja ima snažna antiinflamatorna svojstva. Podstiče proizvodnju želudačnih sokova i enzima, te je dobar za varenje. Bogat je vitaminom C, kao i magnezijumom. Pored toga ima i antibakterijska svojstva.

Recept za punjeni paradajz sa začinjenim hlebom:

Kako biste napravili punjeni paradajz, prvo isecite hleb na kriške pa ga ubacite u blender ili procesor za hranu sa šakom bosiljka i izblendirajte da dobijete mrvičastu smesu. Paradajz isecite na pola, pa svaku kapicu izdubite, a meso pardajza u odvojenoj činiji izblendirajte ručnim blenderom pa sipajte u činiju sa hlebom i bosiljkom.

Sve dobro izmešajte, dodajući ulje i so. Tom smesom punite izdubljene kapice paradajza. Poslažite ih na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte sa još malo ulja pa pecite u rerni dok ne porumene. Izvadite iz rerne i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i paradajz punjen mlevenim mesom i pirinčem.

Pročitajte kako da napravite i pardajz punjen tunjevinom

BONUS VIDEO

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA

StvarUkusa