Paradajz punjen mlevenim mesom i pirinčem se brzo pravi i izgleda vrlo raskošno. Prepliću se najrzazličitiji ukusi i začini, te je vrlo gurmanski. Može da se serivira i kao predjelo ili glavni obrok. Ako volite paradajz, možda ćete želeti da napravite i domaći mleveni paradajz koji se ne kuva. Evo i kako da napravite paradajz punjen mlevenim mesom i pirinčem:
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- ½ srednjeg luka sitno iseckanog
- 8 komada velikog paradajza
- 230 g paradajz sosa
- 60 g kuvanog pirinča
- 2 kašike kurkume
- so i biber po ukusu
- narendani kačkavalj za posipanje
- pavlaka za posipanje
- tanko naseckani mladi luk za posipanje
Recept za paradajz punjen melvenim mesom i pirinčem:
U veliki tiganj na srednje jakoj vatri dinstajte mleveno meso i luk dok ne porumeni, i uz to usitnite mleveno meso drvenom kašikom, oko 5 minuta. Dobro ocedite. Skuvajte pirinač. U međuvremenu, izvadite jezgro svakog paradajza da biste uklonili peteljku. Odsecite vrh svakog paradajza. Koristeći oštar nož ili mali nazubljeni nož, izvadite unutrašnjost paradajza. Kašikom izvadite unutrašnjost paradajza, veće komade iseckajte i stavite na stranu, zajedno sa semenkama i sokom.
Dodajte sos od paradajza, kuvani pirinač, kurkumu i sve komade paradajza i sok u tiganj. Mešajte da se sjedine i nastavite da kuvate dok sokovi ne počnu da se zgušnjavaju, oko 10 minuta. Začinite po ukusu solju i biberom. Sklonite tiganj sa vatre i malo ohladite fil. U paradajz kašičicom stavite fil do vrha. Ponovite sa preostalim komadima paradajza. Servirajte posuto seckanim kačkavaljem, pavlakom, mladim lukom i svim vašim omiljenim dodacima.
Pročitajte kako se pravi domaći gusti kečap
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus