Paradajz sos se koristi u mnogim jelima, a možete lako da ga napravite i kod kuće. Sada je pravo vreme, jer na pijacama možete da pronađete jeftin paradajz, a naš predlog je da probate i recept za mleveni paradajz koji se ne kuva i koji se baš lako pravi. Može da zameni sos, a možete da ga koristite i kao sok. Ne kuva se, samo se ostavi da prenoći i već sutradan možete da ga koristite.
- Sastojci:
- 7-8 kg paradajza
- 1/2 veze peršuna
- 1 kesica vinobrana
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
Priprema:
Paradajz oljuštite i iseckajte, pa sameljite. Ako nemate mašinicu za mlevenje možete da koristite i blender. Sipajte dobijeni paradajz u šerpu, pa posolite i pošećerite. So i šećer možete da koristite po ukusu, a dodajte i kesicu vinobrana, kao i seckani peršun. Na 10 l soka ide jedna kesica. Promešajte i pokrijte, pa ostavite na hladnom mestu preko noći. Sutradan sipajte u sterilisane flaše.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus