Paradajz sos se koristi u mnogim jelima, a možete lako da ga napravite i kod kuće. Sada je pravo vreme, jer na pijacama možete da pronađete jeftin paradajz, a naš predlog je da probate i recept za mleveni paradajz koji se ne kuva i koji se baš lako pravi. Može da zameni sos, a možete da ga koristite i kao sok. Ne kuva se, samo se ostavi da prenoći i već sutradan možete da ga koristite.
- Sastojci:
- 7-8 kg paradajza
- 1/2 veze peršuna
- 1 kesica vinobrana
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
Priprema:
Paradajz oljuštite i iseckajte, pa sameljite. Ako nemate mašinicu za mlevenje možete da koristite i blender. Sipajte dobijeni paradajz u šerpu, pa posolite i pošećerite. So i šećer možete da koristite po ukusu, a dodajte i kesicu vinobrana, kao i seckani peršun. Na 10 l soka ide jedna kesica. Promešajte i pokrijte, pa ostavite na hladnom mestu preko noći. Sutradan sipajte u sterilisane flaše.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem