Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 srednja krompira
- 450 g šargarepe
- 1 kašika ulja
- 1,5 l vode
- 3 grančice peršuna
- 1 lovorov list
- ½ kašičice muskatnog oraščića
- 1 kašika vlašca sveže iseckanog
- 1 kocka za supu
- šaka testenine
- ¼ kašičica mlevenog crnog bibera
- so po ukusu
Recept za zdravu čorbu sa povrćem:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo luk, beli luk, krompir i šargarepu naseckajte na manje kockice otprilike iste veličine. Zagrejte lonac srednje veličine sa uljem i dodajte narezani luk. Pržite ga na jakoj vatri dok malo ne omekša. Dodajte beli luk i pržite na nižoj temperaturi. Zatim umešajte krompir i šargarepu i dinstajte minut-dva, mešajući. Sipajte u vodu i krčkajte na srednjoj temperaturi.
Nakon toga dodajte sve začine i začinsko bilje. Izlomite kocku za supu i ubacite u čorbu. Sve kratko promešajte. Poklopite i kuvajte čorbu na srednjoj temperaturi. Kuvajte oko 15-20 minuta. Nakon toga izvadite sve krupnije začine i bilje, pa dodajte testeninu. Takođe, dodajte crni biber i so. Kuvajte otklopljeno oko 8-10 minuta ili dok se testenina ne skuva. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećnu posnu čorbicu sa rezancima od tikvica.
Pročitajte kako se pravi posna i gusta čorbica od pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.