Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 srednja krompira
  • 450 g šargarepe
  • 1 kašika ulja
  • 1,5 l vode
  • 3 grančice peršuna
  • 1 lovorov list
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • 1 kašika vlašca sveže iseckanog
  • 1 kocka za supu
  • šaka testenine
  • ¼ kašičica mlevenog crnog bibera
  • so po ukusu
Zašto je korisno da jedete šargarepu?

Šargarepa je izvor dobar izvor beta karotena, vitamina K1, vlakana, kalijuma i antioksidanasa.

Recept za zdravu čorbu sa povrćem:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo luk, beli luk, krompir i šargarepu naseckajte na manje kockice otprilike iste veličine. Zagrejte lonac srednje veličine sa uljem i dodajte narezani luk. Pržite ga na jakoj vatri dok malo ne omekša. Dodajte beli luk i pržite na nižoj temperaturi. Zatim umešajte krompir i šargarepu i dinstajte minut-dva, mešajući. Sipajte u vodu i krčkajte na srednjoj temperaturi.

Nakon toga dodajte sve začine i začinsko bilje. Izlomite kocku za supu i ubacite u čorbu. Sve kratko promešajte. Poklopite i kuvajte čorbu na srednjoj temperaturi. Kuvajte oko 15-20 minuta. Nakon toga izvadite sve krupnije začine i bilje, pa dodajte testeninu. Takođe, dodajte crni biber i so. Kuvajte otklopljeno oko 8-10 minuta ili dok se testenina ne skuva. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i prolećnu posnu čorbicu sa rezancima od tikvica.

Pročitajte kako se pravi posna i gusta čorbica od pečuraka

BONUS VIDEO

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA

StvarUkusa