Sastojci:

  • 1 francuski baget
  • 500 ml mleka
  • 300 g fileta oslića
  • 100 g kačkavalja
  • 2 luka
  • 1/3 kašike soli
  • mleveni crni biber, po ukusu
Za domaći baget:

Ukoliko želite da napravite domaći baget biće vam potrebno 500 g mekog brašna, soli po ukusu, 7 g suvog kvasca i 300 ml vode. Sve to spojite, umesite testo i ostavite ga sat vremena da se digne.

Zatim ga ispritiskajte na pobrašnjenoj površini ispreklapajte ga sa svih strana i oblikujte u kuglu pa opet ostavite da se diže.

Nakon toga testo oblikujte u pravougaonik, ispreklapajte i uvaljajte u valjak , ostavite da raste 45 minuta. Opet nakon toga razvaljajte i ostavite da opet stoji 30 minuta pa pecite na 240 stepeni, oko 20 minuta.

Recept za riblja gnezda od bageta i oslića:

Kako biste napravili gnezda, francuski baget isecite na kriške debljine oko 3 cm. Stavite kriške bageta u posudu. Sve preliti mlekom. Potopite baget u mleko oko 2 minuta. Pažljivo mešajte tako da se i gornji delovi natope mlekom, a nakon toga ih izvadite.

Isecite luk i filete oslića, pa ih ubacite u blender i izblendirajte. Prebacite smesu u posudu, posolite sa oko 1/3 kašike soli i pobiberite, pa promešajte. Podmažite pleh puterom. Na njega stavite pripremljene komade bageta. Napravite udubljenje u svakom komadu, pritiskajući sredinu kašikom.

Svaki komad bageta napunite pripremljenim filom. Malo ga pritisnite kašikom. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 30 minuta. Narendajte 100 g kačkavalja, izvadite gnezda iz rerne i pospite ih kačkavaljem pa pecite još 10 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pileća gnezda punjena sirom i povrćem.

Pročitajte kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Hleb sa belim lukom Izvor: Hleb sa belim lukom

StvarUkusa