Sastojci:
- 1 francuski baget
- 500 ml mleka
- 300 g fileta oslića
- 100 g kačkavalja
- 2 luka
- 1/3 kašike soli
- mleveni crni biber, po ukusu
Recept za riblja gnezda od bageta i oslića:
Kako biste napravili gnezda, francuski baget isecite na kriške debljine oko 3 cm. Stavite kriške bageta u posudu. Sve preliti mlekom. Potopite baget u mleko oko 2 minuta. Pažljivo mešajte tako da se i gornji delovi natope mlekom, a nakon toga ih izvadite.
Isecite luk i filete oslića, pa ih ubacite u blender i izblendirajte. Prebacite smesu u posudu, posolite sa oko 1/3 kašike soli i pobiberite, pa promešajte. Podmažite pleh puterom. Na njega stavite pripremljene komade bageta. Napravite udubljenje u svakom komadu, pritiskajući sredinu kašikom.
Svaki komad bageta napunite pripremljenim filom. Malo ga pritisnite kašikom. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 30 minuta. Narendajte 100 g kačkavalja, izvadite gnezda iz rerne i pospite ih kačkavaljem pa pecite još 10 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pileća gnezda punjena sirom i povrćem.
Pročitajte kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.