Sastojci:
- 4 fileta oslića, bez kostiju i kože
- začini za ribu, po ukusu
- 200 g spanaća
- mešavina suvih začina po ukusu
- 15 ml maslinovog ulja
- 15 ml biljnog margarina
- 250 g šampinjona, isečenih na kriške
- 200 ml posne pavlake
- 125 g rendanog posnog sira
Recept za oslića sa pečurkama i spanaćem:
Kako biste napravili oslića, zagrejte rernu na 190 °C. Nauljite posudu za pečenje srednje veličine i stavite filete ribe. Začinite ih začinima. Spanać prelijte ključalom vodom dok ne usahne. Iscedite tečnost iz spanaća i potom ga grubo iseckajte na dasci. Začinite mešavinom suvih začina i rasporedite ga preko ribe.
Na ulju i margarinu kratko prodinstajte pečurke. Umešajte posnu pavlaku i rasporedite preko spanaća. Pospite rendanim posnim sirom i pecite 20 minuta. Servirajte sa mladim krompirom i salatom. Možda ćete želeti da napravite i filete oslića punjene povrćem i biljnim sirom.
Pročitajte kako se pravi aromatična čorba od oslića sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da dekorišete sto za slavu
Recept za posni slavski kolač
Osvežavajuća salata sa krastavcima
Domaća srpska krompir salata za praznike