Posni pohovani oslić se pravi sa marinadom od limuna, ulja, soli, suvih biljnih začina, bibera i crvene paprike. Ukoliko volite možda ćete želeti da napravite i filete oslića sa mladim krompirom i listovima nane. A evo i kako da posni pohovani oslić.

Sastojci:

2 kg oslića

Za marinadu:

  • 150 ml ulja
  • 3 limuna
  • So i biber po ukusu
  • Mešavina suvih mlevenih začina po ukusu
  • Mlevena crvena paprika, po ukusu

Za pohovanje:

  • 5 kašika kukuruznog brašna
  • 5 kašika pšeničnog brašna

Recept za posni pohovani oslić

11:37
Korak 1

Potopite ribu u marinadu

Za posni pohovani oslić prvo oslić očistite i operite, a zatim ga nasecite na komade. Ostavite po strani, a zati napravite marinadu. Iscedite sav limun u jednu činiju i dodajte mu sve potrebne začine, pa dobro izmešajte. Svaki komad ribe natopite u marinadu i ređajte u jednu činiju. Preostalu marinadu sipajte preko oslića. Pokrijte folijom i ostavite u firžideru maksimum dva sata.

11:40
Korak 2

Pripremite brašno

Pomešajte pšenično i kukuruzno brašno, a nakon toga svaki komad oslića uvaljajte u ovu mešavinu. Ređajte komade oslića na pleh prekriven papirom za pečenje.

11:40
Korak 3

Pecite ribu

Svako parče možete da prelijete sa malo ulja po izboru, ako volite. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite ribu 15 minuta. Izvadite i okrenite parčiće ribe i pecite još 10 minuta. Servirajte i uživajte u posnom pohovanom osliću.

Pročitajte i FANTASTIČAN RECEPT ZA OSLIĆ

BONUS VIDEO

Instagram/pp_recepti_kbzu Kako se čisiti riba

StvarUkusa/L.S.