Posni pohovani oslić se pravi sa marinadom od limuna, ulja, soli, suvih biljnih začina, bibera i crvene paprike. Ukoliko volite možda ćete želeti da napravite i filete oslića sa mladim krompirom i listovima nane. A evo i kako da posni pohovani oslić.
Sastojci:
2 kg oslića
Za marinadu:
- 150 ml ulja
- 3 limuna
- So i biber po ukusu
- Mešavina suvih mlevenih začina po ukusu
- Mlevena crvena paprika, po ukusu
Za pohovanje:
- 5 kašika kukuruznog brašna
- 5 kašika pšeničnog brašna
Recept za posni pohovani oslić
Potopite ribu u marinadu
Za posni pohovani oslić prvo oslić očistite i operite, a zatim ga nasecite na komade. Ostavite po strani, a zati napravite marinadu. Iscedite sav limun u jednu činiju i dodajte mu sve potrebne začine, pa dobro izmešajte. Svaki komad ribe natopite u marinadu i ređajte u jednu činiju. Preostalu marinadu sipajte preko oslića. Pokrijte folijom i ostavite u firžideru maksimum dva sata.
Pripremite brašno
Pomešajte pšenično i kukuruzno brašno, a nakon toga svaki komad oslića uvaljajte u ovu mešavinu. Ređajte komade oslića na pleh prekriven papirom za pečenje.
Pecite ribu
Svako parče možete da prelijete sa malo ulja po izboru, ako volite. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite ribu 15 minuta. Izvadite i okrenite parčiće ribe i pecite još 10 minuta. Servirajte i uživajte u posnom pohovanom osliću.
Pročitajte i FANTASTIČAN RECEPT ZA OSLIĆ
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus