Posni pohovani oslić se pravi sa marinadom od limuna, ulja, soli, suvih biljnih začina, bibera i crvene paprike. Ukoliko volite možda ćete želeti da napravite i filete oslića sa mladim krompirom i listovima nane. A evo i kako da posni pohovani oslić.
Sastojci:
2 kg oslića
Za marinadu:
- 150 ml ulja
- 3 limuna
- So i biber po ukusu
- Mešavina suvih mlevenih začina po ukusu
- Mlevena crvena paprika, po ukusu
Za pohovanje:
- 5 kašika kukuruznog brašna
- 5 kašika pšeničnog brašna
Recept za posni pohovani oslić
Potopite ribu u marinadu
Za posni pohovani oslić prvo oslić očistite i operite, a zatim ga nasecite na komade. Ostavite po strani, a zati napravite marinadu. Iscedite sav limun u jednu činiju i dodajte mu sve potrebne začine, pa dobro izmešajte. Svaki komad ribe natopite u marinadu i ređajte u jednu činiju. Preostalu marinadu sipajte preko oslića. Pokrijte folijom i ostavite u firžideru maksimum dva sata.
Pripremite brašno
Pomešajte pšenično i kukuruzno brašno, a nakon toga svaki komad oslića uvaljajte u ovu mešavinu. Ređajte komade oslića na pleh prekriven papirom za pečenje.
Pecite ribu
Svako parče možete da prelijete sa malo ulja po izboru, ako volite. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite ribu 15 minuta. Izvadite i okrenite parčiće ribe i pecite još 10 minuta. Servirajte i uživajte u posnom pohovanom osliću.
Pročitajte i FANTASTIČAN RECEPT ZA OSLIĆ
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu