Sastojci:

  • 500 g mlevenog pilećeg mesa
  • 2 jajeta
  • 1/2 luka
  • 100 ml vode
  • 2 parčeta hleba
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • so, po ukusu

Za fil:

  • 7 jaja
Trik za sočnije meso:

Na pola kilograma mlevenog mesa dodajte 1/3 kašičice sode bikarbone, promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta.

Recept za gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena kačkavaljem i paradajzom:

Kako biste napravili gnezda isecite hleb na male komade i prelijte vodom ili mlekom. Ostavite hleb 5 minuta da se natopi. Isecite luk na kockice. Stavite 500 g mlevenog pilećeg mesa u činiju, pa dodajte seckani luk. Hleb malo umesite i dodajte u mleveno meso.

U mleveno pileće meso dodajte oko trećinu kašike soli, mlevenu slatku papriku i 1 kašičicu sušenog bosiljka. Začinite biberom. Dodajte 1 jaje i sve mešajte rukama dok ne postane glatko. Od pripremljenog mlevenog mesa formirajte ćufte i odmah ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Uz pomoć čaše napravite udubljenja u mlevenom mesu. Da biste sprečili da se mleveno meso zalepi za staklo, navlažite dno čaše vodom. U svaku šupljinu ubacite po jedno jaje. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 35-40 minuta. Pre serviranja pospite začinskim biljem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pileća gnezda punjena sirom i povrćem.

Pročitajte kako da od starog pire krompira napravite specijalitet

BONUS VIDEO

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa