Sastojci:
- 500 g mlevenog pilećeg mesa
- 2 jajeta
- 1/2 luka
- 100 ml vode
- 2 parčeta hleba
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice mlevene slatke paprike
- 1/2 kašičice bibera
- so, po ukusu
Za fil:
- 7 jaja
Recept za gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena kačkavaljem i paradajzom:
Kako biste napravili gnezda isecite hleb na male komade i prelijte vodom ili mlekom. Ostavite hleb 5 minuta da se natopi. Isecite luk na kockice. Stavite 500 g mlevenog pilećeg mesa u činiju, pa dodajte seckani luk. Hleb malo umesite i dodajte u mleveno meso.
U mleveno pileće meso dodajte oko trećinu kašike soli, mlevenu slatku papriku i 1 kašičicu sušenog bosiljka. Začinite biberom. Dodajte 1 jaje i sve mešajte rukama dok ne postane glatko. Od pripremljenog mlevenog mesa formirajte ćufte i odmah ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Uz pomoć čaše napravite udubljenja u mlevenom mesu. Da biste sprečili da se mleveno meso zalepi za staklo, navlažite dno čaše vodom. U svaku šupljinu ubacite po jedno jaje. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 35-40 minuta. Pre serviranja pospite začinskim biljem. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pileća gnezda punjena sirom i povrćem.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda