Sastojci:
- 4 velika luka, neoljuštena, prepolovljena poprečno
- 1,5 kg pilećeg filea, sitn naseckanog
- 2 grane žalfije, listovi sitno iseckani
- 4 čena belog luka, sitno naseckana
- 140 g svežih prezli
- 60 ml ulja
- listovi peršuna, za serviranje
Recept za dimljeni luk punjen piletinom:
Kako biste napravili ovaj luk, zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite luk, isečenom stranom nadole na veliki pleh za pečenje i pecite10 minuta ili dok ljuska luka ne zagori. Ostavite sa strane da se ohladi. Kada se dovoljno ohladi za rukovanje, bacite ljusku i pažljivo odvojite slojeve luka da napravite "čaše". Možda ćete morati da isečete koren luka da biste razdvojili slojeve.
Zagrejte rernu na 180°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje i preko pripremljenog pleha poređajte čaše luka, okrenute nagore. Pomešajte pileće meso, polovinu seckane žalfije, beli luk i 1/2 kašičice soli u posudi i podelite u šolje luka. Pomešajte prezle i preostalu seckanu žalfiju, pa posipajte po luku. Prelijte sa 2 kašike ulja i ostavite na stranu.
Prelijte cele listove žalfije sa preostalom 1 kašikom ulja i ostavite na stranu dok ne bude potrebno. Pecite luk 35 minuta. Celo lišće žalfije raspršite po plehu u poslednjih 10 minuta pečenja luka. Prebacite luk u tanjir za serviranje i pospite hrskavom žalfijom i peršunovim listom. Možda ćete želeti da napravite čuvene onion rings.
Pročitajte kako se pravi džem od crvenog luka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.