Sastojci:

  • 4 velika luka, neoljuštena, prepolovljena poprečno
  • 1,5 kg pilećeg filea, sitn naseckanog
  • 2 grane žalfije, listovi sitno iseckani
  • 4 čena belog luka, sitno naseckana
  • 140 g svežih prezli
  • 60 ml ulja
  • listovi peršuna, za serviranje

Recept za dimljeni luk punjen piletinom:

Kako biste napravili ovaj luk, zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite luk, isečenom stranom nadole na veliki pleh za pečenje i pecite10 minuta ili dok ljuska luka ne zagori. Ostavite sa strane da se ohladi. Kada se dovoljno ohladi za rukovanje, bacite ljusku i pažljivo odvojite slojeve luka da napravite "čaše". Možda ćete morati da isečete koren luka da biste razdvojili slojeve.

Zagrejte rernu na 180°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje i preko pripremljenog pleha poređajte čaše luka, okrenute nagore. Pomešajte pileće meso, polovinu seckane žalfije, beli luk i 1/2 kašičice soli u posudi i podelite u šolje luka. Pomešajte prezle i preostalu seckanu žalfiju, pa posipajte po luku. Prelijte sa 2 kašike ulja i ostavite na stranu.

Prelijte cele listove žalfije sa preostalom 1 kašikom ulja i ostavite na stranu dok ne bude potrebno. Pecite luk 35 minuta. Celo lišće žalfije raspršite po plehu u poslednjih 10 minuta pečenja luka. Prebacite luk u tanjir za serviranje i pospite hrskavom žalfijom i peršunovim listom. Možda ćete želeti da napravite čuvene onion rings.

Pročitajte kako se pravi džem od crvenog luka

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Francuska supa sa lukom Izvor: Francuska supa sa lukom

StvarUkusa