Sastojci:

  • 1 veliki slatki ili žuti luk, debelo narezan na kolutove debljine 1,5 cm
  • 130 ml mleka
  • 1 kašika belog sirćeta
  • 60 ml pavlake
  • 130 g višenamenskog brašna
  • 1/2 kašike soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • ulje za prženje

Za sos:

  • 65 ml majoneza
  • 30 g pavlake
  • 30 ml kečapa
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 2 kašičice rena
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1/2 kašičice sitne morske soli

Pogledajte kako se prave:

Recept za čuvene onion rings sa sosom:

Za kolutiće od luka, zagrejte ringlu na srednjoj vatri sa 1 cm ulja (ili dovoljno da pokrije kolutove luka). U srednjoj posudi umutite 130 ml mleka sa 1 kašikom sirćeta i ostavite da odstoji 5 minuta. Umešajte 60 g pavlake. U posebnoj posudi pomešajte: 130 g brašna, 1/2 kašike soli, 1/4 kašičice crnog bibera i 1 kašičicu belog luka u prahu. Pripremite i pomešajte sastojke za sos u maloj posudi i stavite u frižider dok ne budete spremni za serviranje.

Odvojite kolutove luka i svaki umočite u mešavinu mleka, a zatim ih posipajte brašnom. Ponovo ih umočite u mleko, pa opet u brašno. Ređajte ih na tanjir dok ne budu spremni za prženje. Kada je ulje dovoljno vruće, stavite 3-4 koluta luka u jednom sloju u vrelo ulje i pržite oko 3 minuta, okrećući ih, dok spoljašnjost ne bude hrskava i zlatnobraon. Ostavite kolutiće luka da se ohlade na papirnim ubrusima tako da upiju višak ulja. Izvadite sos i servirajte sa kolutićima. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najbolji gvakamole sos.

Pročitajte kako da napravite i domaću paštetu od maslina i luka

BONUS VIDEO

Instagram/camillechamignon Praziluk pečen sa parmezanom

StvarUkusa