Sastojci:

  • 8 karabataka
  • 6 manjih krompira, isečenih na četvrtine
  • 120 ml ulja, ili po potrebi
  • 1 kašika seckanog svežeg ruzmarina
  • 1 ½ kašičica seckanog svežeg origana
  • 1 ½ kašičica belog luka u prahu
  • so i mleveni crni biber po ukusu
Trik da piletina bude meka!

Ako su delovi piletine tvrdi, obavezno ih posolite pre pečenja i ostavite ih da odstoje. Biće savršeno meka.

Recept za piletinu i pečene krompire:

Za piletinu zagrejte rernu na 190 stepeni C. Piletinu i iseckane krompire rasporedite po plehu za pečenje. Pospite ruzmarinom, origanom, belim lukom u prahu, solju i biberom.

Pecite u zagrejanoj rerni, nepokriveno, 1 sat, pa premažite uljem tokom poslednjih 15 minuta pečenja za dodatnu hrskavost. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso u sosu sa vinom.

Pročitajte kako se prave domaće pljeskavice od krompira i piletine

BONUS VIDEO

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje Izvor: Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa