Sastojci:
- 8 karabataka
- 6 manjih krompira, isečenih na četvrtine
- 120 ml ulja, ili po potrebi
- 1 kašika seckanog svežeg ruzmarina
- 1 ½ kašičica seckanog svežeg origana
- 1 ½ kašičica belog luka u prahu
- so i mleveni crni biber po ukusu
Recept za piletinu i pečene krompire:
Za piletinu zagrejte rernu na 190 stepeni C. Piletinu i iseckane krompire rasporedite po plehu za pečenje. Pospite ruzmarinom, origanom, belim lukom u prahu, solju i biberom.
Pecite u zagrejanoj rerni, nepokriveno, 1 sat, pa premažite uljem tokom poslednjih 15 minuta pečenja za dodatnu hrskavost. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso u sosu sa vinom.
Pročitajte kako se prave domaće pljeskavice od krompira i piletine
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
ODRŽAN NAJZDRAVIJI DOGAĐAJ U GRADU – IMUNO FEST
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom