Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 120 g brašna
- 3 kašike rendanog parmezana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 veliko jaje, umućeno
- 60 ml ulja
Za sos:
- 240 ml pilećeg bujona
- 120 ml suvog belog vina
- 80 ml limunovog soka
- 2 kašike putera, omekšanog
- 1 kašika brašna
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 3 kašike mlevenog svežeg peršuna
Recept za pileće belo meso:
Pileće belo meso izlupajte čekićem za mesom na debljinu od 7 ml. Isecite na šnicle širine 3 cm. Začinite sa 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. U plitkoj posudi pomešajte brašno, parmezan, preostali biber i so, i beli luk u prahu. Stavite jaje u posebnu plitku posudu.
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri.
Ubacite piletinu u brašno da se premaže sa obe strane i otresite višak. Umočite u jaje, pustite da višak kaplje. Stavite odmah u zagrejan tiganj, pecite dok ne porumeni, 2-3 minuta po strani. Izvadite iz tiganja, držite na toplom. Ponovite sa preostalom piletinom.
Povećajte toplotu ringle pa dodajte vino i dinstajte mešajući, dok vino ne ispari, 2-3 minuta. Dodajte bujon i limunov sok, pa pustite da proključa. U maloj posudi pomešajte omekšani puter i brašno i prebacite u tiganj. Pustite da se krčka dok se sos ne zgusne i ne smanji, 4-5 minuta.
Posolite i pobiberite. Vratite piletinu u tiganj i promešajte dok se ne zagreje, 4-6 minuta. Pospite peršunom. Po želji servirajte sa kriškama limuna. Možda ćete želeti da napravite i domaće pljeskavice od krompira i piletine.
Pročitajte kako se pravi i najbolji pileći rižoto
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Pite od sira i krompira na turski način
Ako imate prezrele banane napravite najukusniji kuglof
Zimska musaka sa mesom i kiselim kupusom
Začinjeni namaz od oraha