Sastojci:

  • 450 g pilećeg filea
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 120 g brašna
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 veliko jaje, umućeno
  • 60 ml ulja

Za sos:

  • 240 ml pilećeg bujona
  • 120 ml suvog belog vina
  • 80 ml limunovog soka
  • 2 kašike putera, omekšanog
  • 1 kašika brašna
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 3 kašike mlevenog svežeg peršuna

Recept za pileće belo meso:

Pileće belo meso izlupajte čekićem za mesom na debljinu od 7 ml. Isecite na šnicle širine 3 cm. Začinite sa 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. U plitkoj posudi pomešajte brašno, parmezan, preostali biber i so, i beli luk u prahu. Stavite jaje u posebnu plitku posudu.
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri.

Ubacite piletinu u brašno da se premaže sa obe strane i otresite višak. Umočite u jaje, pustite da višak kaplje. Stavite odmah u zagrejan tiganj, pecite dok ne porumeni, 2-3 minuta po strani. Izvadite iz tiganja, držite na toplom. Ponovite sa preostalom piletinom.

Povećajte toplotu ringle pa dodajte vino i dinstajte mešajući, dok vino ne ispari, 2-3 minuta. Dodajte bujon i limunov sok, pa pustite da proključa. U maloj posudi pomešajte omekšani puter i brašno i prebacite u tiganj. Pustite da se krčka dok se sos ne zgusne i ne smanji, 4-5 minuta.

Posolite i pobiberite. Vratite piletinu u tiganj i promešajte dok se ne zagreje, 4-6 minuta. Pospite peršunom. Po želji servirajte sa kriškama limuna. Možda ćete želeti da napravite i domaće pljeskavice od krompira i piletine.

Pročitajte kako se pravi i najbolji pileći rižoto

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom

StvarUkusa