Sastojci:

  • 550 g mlevenog mesa
  • 550 ml pilećeg bujona
  • 550 g kiselog rendanog kupusa
  • 550 g krompira
  • 200 g crvenog luka
  • 250 ml mleka
  • 200 g šargarepe
  • 200 g narendanog kačkavalja
  • 200 g dimljene kobasice
  • 100 ml ulja
  • 4 jajeta

Recept za zimsku musaku:

Kako biste napravili ovu musaku, zagrejte ulje u tiganju i ispržite šargarepu i luk, koje ste prethodno iseckali. Ubacite potom mleven o meso i začinite, pa nastavite da pržite. Lagano skuvajte krompir pa ga isecite na kolutove i počnite da ga ređate u dublju tepsiju.

Preko poređanog krompira naređajte meso koje ste prodinstali, pa kiseli kupus, a zatim kobasicu koju ste isekli na kolutove. Preko sve stavite još jedan red krompira. Prelijte pilećim bujonom i prekrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Nakon što izvadite iz rerne narendajte odozgo kačkavalj, pa prelijte jajima koja ste umutili sa mlekom. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i musaku sa brokolijem i mlevenim mesom.

Pročitajte i kako se pravi musaka sa pečurkama po receptu Džejmija Olivera

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

StvarUkusa