Sastojci:
- 550 g mlevenog mesa
- 550 ml pilećeg bujona
- 550 g kiselog rendanog kupusa
- 550 g krompira
- 200 g crvenog luka
- 250 ml mleka
- 200 g šargarepe
- 200 g narendanog kačkavalja
- 200 g dimljene kobasice
- 100 ml ulja
- 4 jajeta
Recept za zimsku musaku:
Kako biste napravili ovu musaku, zagrejte ulje u tiganju i ispržite šargarepu i luk, koje ste prethodno iseckali. Ubacite potom mleven o meso i začinite, pa nastavite da pržite. Lagano skuvajte krompir pa ga isecite na kolutove i počnite da ga ređate u dublju tepsiju.
Preko poređanog krompira naređajte meso koje ste prodinstali, pa kiseli kupus, a zatim kobasicu koju ste isekli na kolutove. Preko sve stavite još jedan red krompira. Prelijte pilećim bujonom i prekrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Nakon što izvadite iz rerne narendajte odozgo kačkavalj, pa prelijte jajima koja ste umutili sa mlekom. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i musaku sa brokolijem i mlevenim mesom.
Pročitajte i kako se pravi musaka sa pečurkama po receptu Džejmija Olivera
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Ako imate prezrele banane napravite najukusniji kuglof
Začinjeni namaz od oraha
Jednostavan kolač sa aromom limuna i džemom od jagoda
Brzinska salata sa kobasicom