Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 3 velika krompira
- 1 beli luk
- 6 bebi šargarepa
- 4 jajeta
- 2 komada zelenog luka
- peršun, so, crni biber, paprika, po ukusu
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 2-4 šolje vode ili koliko vam je potrebno
- kačkavalj po izboru
- pavlaka ili jogurt po izboru
- ulje
Pogledajte kako se pravi:
Recept za musaku sa krompirom i mesom:
Za musaku sa krompirom i mesom prvo iseckajte luk, šargarepu i peršun, a zatim oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Zagrejte tiganj i dodajte malo ulja, pržite luk i šargarepu oko 5 min, pa dodajte mleveno meso i pržite dok ne pocrveni. Na kraju dodajte peršun i zeleni luk i pržite još 2, 3 min. Uzmite tepsiju i sipajte malo ulja, a preko poređajte kolutove krompira, pa preko krompira stavite mleveno meso i ponovite postupak dok ne istoršite sastojke.
Zatim malo posolite i pospite mešavinom suvih začina, pa pecite 15 min. U međuvremenu prokuvajte vodu, izvadite musaku iz rerne i zalijte vodom, pospite još malo začina, pa pecite još 30-40 min.
Izvadite iz rerne, pospite rendanim kačakavaljem. Jaja dobro umutite sa malo soli, prelijte preko kačkavlja i zatim opet sipajte odozgo rendani kačkavalj. Vratite na još 5 min u rernu. Izvadite iz rerne, isecite na komade i servirajte sa pavlakom ili jogurtom. Možda ćete želeti da napravite i letnju musaku od plavog patlidžana i feta sira bez mesa.
Pročitajte kako se pravi musaka od tikvice i spanaća
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus