Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 3 velika krompira
- 1 beli luk
- 6 bebi šargarepa
- 4 jajeta
- 2 komada zelenog luka
- peršun, so, crni biber, paprika, po ukusu
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 2-4 šolje vode ili koliko vam je potrebno
- kačkavalj po izboru
- pavlaka ili jogurt po izboru
- ulje
Pogledajte kako se pravi:
Recept za musaku sa krompirom i mesom:
Za musaku sa krompirom i mesom prvo iseckajte luk, šargarepu i peršun, a zatim oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Zagrejte tiganj i dodajte malo ulja, pržite luk i šargarepu oko 5 min, pa dodajte mleveno meso i pržite dok ne pocrveni. Na kraju dodajte peršun i zeleni luk i pržite još 2, 3 min. Uzmite tepsiju i sipajte malo ulja, a preko poređajte kolutove krompira, pa preko krompira stavite mleveno meso i ponovite postupak dok ne istoršite sastojke.
Zatim malo posolite i pospite mešavinom suvih začina, pa pecite 15 min. U međuvremenu prokuvajte vodu, izvadite musaku iz rerne i zalijte vodom, pospite još malo začina, pa pecite još 30-40 min.
Izvadite iz rerne, pospite rendanim kačakavaljem. Jaja dobro umutite sa malo soli, prelijte preko kačkavlja i zatim opet sipajte odozgo rendani kačkavalj. Vratite na još 5 min u rernu. Izvadite iz rerne, isecite na komade i servirajte sa pavlakom ili jogurtom. Možda ćete želeti da napravite i letnju musaku od plavog patlidžana i feta sira bez mesa.
Pročitajte kako se pravi musaka od tikvice i spanaća
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem