Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 3 velika krompira
  • 1 beli luk
  • 6 bebi šargarepa
  • 4 jajeta
  • 2 komada zelenog luka
  • peršun, so, crni biber, paprika, po ukusu
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • 2-4 šolje vode ili koliko vam je potrebno
  • kačkavalj po izboru
  • pavlaka ili jogurt po izboru
  • ulje

Pogledajte kako se pravi:

Recept za musaku sa krompirom i mesom:

Za musaku sa krompirom i mesom prvo iseckajte luk, šargarepu i peršun, a zatim oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Zagrejte tiganj i dodajte malo ulja, pržite luk i šargarepu oko 5 min, pa dodajte mleveno meso i pržite dok ne pocrveni. Na kraju dodajte peršun i zeleni luk i pržite još 2, 3 min. Uzmite tepsiju i sipajte malo ulja, a preko poređajte kolutove krompira, pa preko krompira stavite mleveno meso i ponovite postupak dok ne istoršite sastojke.

Zatim malo posolite i pospite mešavinom suvih začina, pa pecite 15 min. U međuvremenu prokuvajte vodu, izvadite musaku iz rerne i zalijte vodom, pospite još malo začina, pa pecite još 30-40 min.

Izvadite iz rerne, pospite rendanim kačakavaljem. Jaja dobro umutite sa malo soli, prelijte preko kačkavlja i zatim opet sipajte odozgo rendani kačkavalj. Vratite na još 5 min u rernu. Izvadite iz rerne, isecite na komade i servirajte sa pavlakom ili jogurtom. Možda ćete želeti da napravite i letnju musaku od plavog patlidžana i feta sira bez mesa.

Pročitajte kako se pravi musaka od tikvice i spanaća

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

StvarUkusa