Musaku možete da pripremite od raznovrsnog povrća, a kako je sada sezona tikvica, donosimo vam savršen recept. Napravite musaku od tikvica, a za nadev umesto mlevenog mesa koristite spanać i sir. Ovo je odličan predlog za ručak, a dovoljno je samo parče hleba da poslužite.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 200 g spanaća
- 250 g rikote
- 3 čena belog luka
- 2 paradajza
- 250 g mocarela sira
- 200 g napuljskog sosa
- 50 g sira
- italijanski začin
Recept za musaku sa tikvicama i spanaćem:
Dobro operite tikvice, pa isecite na kriške. Posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Osušite tikvice ubrus. Spanać dobro operite i iseckajte, pa pomešajte sa rikota sirom. Zatim dodajte i mleveni ili rendani beli luk, pa sve lepo sjedinite. Nauljite tepsiju i poređajte tikvice, pa i njih nauljite. Posolite i pobiberite i pecite na 180°C oko 15 minuta. U okrugli kalup poređajte pečene tikvice tako da vire spolja i da pokriiju dno. Sipajte spanać sa rikota sirom, pa poređajte paradajz koji ste isekli na kolutove. Preko poređajte sečenu mocarelu, premažite paradajz sosom, pa stavite još tikvica. Sipajte preostali nadev od spanaća, poređajte paradajz i mocarelu, premažite paradajz sosom, pa stavite preostale tikvice. Preklopite tikvicama koje vire iz kalupa. Premažite paradajz sosom i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Pročitajte i ovo: Musaka sa tikvicama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem