Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove.
Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte.
Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice.
Pomešajte jaja s pavlakom i posolite.
Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.
Musaka sa tikvicama
Grčka musaka, poslužena sa hladnim kiselim mlekom ili salatom od paradajiza, predstavlja idealan obrok u toplim, letnjim danima.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom