Sitno iseckajte crni luk, a paradajz na debele kolutove.
Tikvice krupno narendajte. Sir isecite na kockice ili ga narendajte.
Propržite luk na ulju, dodajte meso i dinstajte još malo, pa umešajte paradajz-pire, propržite i sve posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte tikvice.
Pomešajte jaja s pavlakom i posolite.
Podmazan pleh napunite mlevenim mesom, prelijte pavlakom i jajima, pa odozgo poređajte kolutove paradajza. Pospite sirom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Ukrasite s nekoliko listića začinskog bilja.


Sastojci:



·         glavica luka

·         400 g paradajza

·         3 tikvice

·         250 g sira (najbolje feta-sira)

·         2 kašike ulja

·         750 g junećeg mlevenog mesa

·         2 kašike paradajz-pirea

·         so, biber

·         2 jajeta

·         2 dl kisele pavlake