Sastojci:

  • 1,5 plavi patlidžan
  • 5 komada paradajza
  • 550 g feta sira
  • 4 jajeta
  • 4 kašike kisele pavlake
  • so i biber po ukusu
  • bosiljak, po ukusu

Recept za musaku od plavog patlidžana i feta sira:

Kako biste napravili ovu musaku prvo isecite patlidžan i paradajz na kolutove. Slažite ih u vatrostalnu posudu, tako da povrće nalegne jedno na drugo. Poređajte red feta sira i bosiljak preko njega. Slažite sve istim redosledom dok ne potrošite sastojke.

Završite feta sirom i bosiljkom. U posebnoj činiji pomešajte jaja, pavlaku, so i biber. Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko 20 minuta, pa izvadite iz rerne, zalijte mešavinom jaja i pecite dok ne porumeni. Uživajte.

Prava letnja musaka koja će se svima dopasti. Možda ćete poželeti da napravite i musaku od tikvice i spanaća.

Pročitajte i kako se pravi musaka sa krompirom, mesom i patlidžanom

BONUS VIDEO

Kurir televizija MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS

StvarUkusa