Sastojci:
- 1,5 plavi patlidžan
- 5 komada paradajza
- 550 g feta sira
- 4 jajeta
- 4 kašike kisele pavlake
- so i biber po ukusu
- bosiljak, po ukusu
Recept za musaku od plavog patlidžana i feta sira:
Kako biste napravili ovu musaku prvo isecite patlidžan i paradajz na kolutove. Slažite ih u vatrostalnu posudu, tako da povrće nalegne jedno na drugo. Poređajte red feta sira i bosiljak preko njega. Slažite sve istim redosledom dok ne potrošite sastojke.
Završite feta sirom i bosiljkom. U posebnoj činiji pomešajte jaja, pavlaku, so i biber. Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko 20 minuta, pa izvadite iz rerne, zalijte mešavinom jaja i pecite dok ne porumeni. Uživajte.
Prava letnja musaka koja će se svima dopasti. Možda ćete poželeti da napravite i musaku od tikvice i spanaća.
Pročitajte i kako se pravi musaka sa krompirom, mesom i patlidžanom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem