Sastojci:

  • 2 kg pilećeg filea
  • 8 manjih komada paradajza
  • 7 manjih krompira
  • 300 ml paradajz sosa
  • 200 ml vode
  • so i biber po ukusu
  • 2 crna luka
  • 4 čena belog luka
  • 3 crvene paprike
  • kačkavalj za rendanje
  • brašno za uvaljati meso
  • 2 kašike putera

Recept za zapečenu piletinu sa krompirom:

Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo je isecite na trake ili kocke. Posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno. Ispržite meso na istopljenom puteru, izvadite ga kada je prženo, pa u istom tiganju ispržite krompir iseckan na kockice sa još malo putera.

Nakon toga ubacite i iseckani crni luk, papriku, paradajz i beli luk. Sipajte paradajz vodu i paradajz sos i ostavite da se krčka. Smesu prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte piletinu i odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko deset minuta u rerni na 200 stepeni. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće pljeskavice od krompira i piletine.

Pročitajte i kako se pravi najbolji pileći rižoto

BONUS VIDEO

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa