Sastojci:

  • 550 g belog pasulja
  • 250 g dimljene slanine
  • 5 kobasica
  • 2 lista lovora
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu
  • mešavina suvog začina po ukusu
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 šargarepe

Recept za prebranac:

Kako biste napravili pasulj na ovaj način prvo potopite pasulj na nekoliko sati u vodu, toliko da ga prekrije. Stavite da proključa, a onda odlijte tu vodu i sipajte novu, pa ga skuvajte.

Zagrejte ulje u tiganju i ispržite crni luk, zatim dodajte šargarepu i nju ispržite, nakon toga beli luk, lovorov list i začine. Tepsiju u kojoj ćete peći pasulj podmažite uljem.

Pasulj pomešajte sa prženim povrćem, pomešajte sa još dve kutlače vode, promešajte i sipajte u tepsiju. Ubacite unutra seckanu kobasicu i pecite oko sat vremena na 180 stepeni. Možda ćete želeti da napravite i kuvani beli pasulj sa ruzmarinom i malo limunovog soka.

Pročitajte kako se pravi pica pasulj sa paradajzom i mocarelom

BONUS VIDEO

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

StvarUkusa