Sastojci:

  • 4 krompira
  • ulje
  • 2 komada pilećih grudi, iseckanih
  • 150 g kačkavalja
  • 115 g krem sira
  • 90 g spanaća, kuvanog
  • so i biber, po ukusu

Recept za krompir čamce punjene belim mesom i sirom:

Kako biste napravili ove krompire, zagrejte rernu na 200 C. Očistite, i iseckajte piletinu. Krompir premažite uljem i pospite solju i biberom. Viljuškom probušite nekoliko rupa na prednjoj i zadnjoj strani krompira. Pecite 40-45 minuta ili dok unutrašnjost ne bude pečena.

Kada je krompir pečen i dovoljno hladan za rukovanje, isecite ga po dužini i izvadite sredinu svaku polovine pomoću kašike. U činiji pomešajte piletinu, izvađeni krompir, 50 g kačkavalja, krem sir i spanać. Mešajte dok se ne sjedine.

Ravnomerno rasporedite fil između krompira, a vrhove pospite preostalim kačkavaljem. Pecite 15 minuta, ili dok se sir ne otopi. Možda ćete želeti da napravite i pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera.

Pročitajte kako se prave kupice od zapečenog pire krompira

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom

StvarUkusa